Новото в ЧЕЗ

45 ученици от X и XI клас посетиха съоръжения на ЧЕЗ Разпределение

Ученици от X и XI клас от технически специалности в София, Дупница, Кнежа и Кюстендил имаха възможност да се запознаят с основните професионални направления в ЧЕЗ Разпределение и с перспективите за развитие в сектор енергетика по време на учебно-производствените практики, организирани от ЧЕЗ съвместно с партньорските гимназии през юли месец.

В рамките на две седмици се включиха 45 ученици. Практиките се проведоха присъствено при пълно спазване на противоепидемичните мерки. Участниците се включиха и в мотивационни срещи, при които експертите от ЧЕЗ им дадоха полезни насоки как успешно да планират своята кариера и бъдещото си професионално развитие.

„Радваме се, че успяхме да посрещнем гимназистите в нашите обекти, да им покажем как работим и как успяваме заедно. Сътрудничеството между професионалното образование и бизнеса на всички нива е приоритет за нас. Това е още една крачка към успешното постигане на общата ни цел – да разчитаме на квалифицирани и мотивирани млади кадри, които искат да се развиват в областта на електроенергетиката“, каза Ралица Янева, ръководител отдел Развитие на човешките ресурси в ЧЕЗ България.