newsletter

Конкурсите на ЧЕЗ

Скъпи приятели и партньори на ЧЕЗ,

Съвременната теория за лидерството в корпоративния свят гласи, че един бизнес е голям не само, защото продажбите му са големи, а защото работи с визия за собствения си успех и за този на обществото. Ние в ЧЕЗ знаем, че за да сме успешни трябва да разчитаме на екип от професионалисти, жадни за развитие и, които не се страхуват от предизвикателствата, а ги възприемат като стъпка към усъвършенстване.

Затова преди десет години създадохме конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, за да потърсим най-талантливите ученици в професионалните гимназии и да ги направим наши стипендианти, стажанти, а впоследствие и колеги. Девет години предоставяме стипендии на най-успешните дванайсетокласници. През учебната  2020-2021 г. наши стипендианти станаха шестима ученици от ПГТЕ „Хенри Форд“ – гр. София, БПГ „Ичко Бойчев“ – гр. Благоевград и ПГТЕ „Христо Ботев“ – гр. Монтана, които постигнаха забележително високи резултати в трети кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици (ЧЕЗ осигури шест нови стипендии за ученици от  клас – Енергия за бъдещето (cez.bg)).

Първоначално конкурсите на ЧЕЗ бяха предназначени само за ученици от 12-ти клас на професионалните гимназии, но успехът на инициативата допринесе за нейното развитие през годините. Впоследствие включихме в програмата студенти, сираци и полусираци, които имат желание да се развиват в областта на енергетиката. Конкурсите на ЧЕЗ вече са четири. Най-новото попълнение е „Анализирай с енергия“ (ЧЕЗ Трейд организира конкурс за студенти от Стопанския факултет на СУ – Енергия за бъдещето (cez.bg). Той е предназначен за студенти по икономика с аналитично и стратегическо мислене, които искат да работят в динамична среда, да придобият реални знания за борсовата търговия с електрическа енергия в България и Европа, да се запознаят в детайли с регулациите, както и със спецификата на финансовите и физически сделки в ютилити сектора. Очакваме и новите кандидати за конкурса за студенти. Конкурсът е отворен и може да се кандидатства на адрес: Кандидатстване | Студенти | Стани стипендиант на ЧЕЗ (stipendiant.com).

Предстои набиране на стажанти за Стажантска програма 2021 и Стажантско училище 2021 г. Ако сте студенти със завършен 2-ри, 3-ти или 4-ти курс, които желаят да започнат кариерния си път в сектора с помощта на наставник по индивидуална програма с гъвкаво работно време, кандидатствай на careers@cez.bg.

Със сигурност няма да спрем дотук. Ще продължим да търсим най-успешните и най-жадните за знания. А в това търсене наши основни партньори са средните професионални училища и висшите учебни заведения, с които продължаваме да задълбочаваме и разширяваме сътрудничеството си (ЧЕЗ и Стопанският факултет на СУ подписаха споразумение за стратегическо партньорство – Енергия за бъдещето (cez.bg).

Защото знаем, че заедно успяваме!

Евгения Накова
директор на дирекция „Човешки ресурси“
„ЧЕЗ България“ ЕАД