Енергия за бъдещето

За професията разказва: Мила Пламенова Кончарска, експерт „Анализ на отчетите“, „ЧЕЗ  Разпределение България“ АД

Да работиш в офис, може би, е мечта на поне 80% от младите хора. Даже и аз, като по–малка, минавайки покрай лъскавите офис-сгради, също тайно съм мечтала да работя в някоя от тях.  За мен е много важно какви хора има около мен. Тук се запознах с прекрасни хора (и продължавам да се запознавам), хора, които са готови да помогнат, и то не само в работна среда.

Работата в компанията е много динамична и понякога е свързана с голямо напрежение, но точно това ми допада. Дава ми усещането, че съм  нужна, уважавана и полезна. Най–вече ми харесва, че ми се гласува доверие за поставената  задача. Така придобивам знания и надграждам професионален опит.

Как се озовах в ЧЕЗ:

Аз съм от София. През 2009 г. завърших основното си образование в 32 СОУ „Св. Климент Охридски“,  след което продължих образованието си в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“ .

През 2018 г. придобих степен бакалавър в Техническия университет – София със специалност „Електротехника“ и веднага след дипломирането се записах задочно магистратура в специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“, отново в Технически университет – София, като до момента продължавам да уча.

Благодарение на ЧЕЗ имам възможност да уча и да работя едновременно и да успявам да съчетавам  и управлявам времето си, както в университета, така и на работното място.

Моят път в ЧЕЗ:

Пътят ми в компанията започна през 2016 г. Бях във втори курс от следването си, когато се запознах със стажантската програма на ЧЕЗ. Тя беше изключително пъстра. Даде ми представа за структурата на компанията, за секторите в нея и това ми помогна да се ориентирам какво бих искала да работя.  Продължих в ЧЕЗ Академия за студенти, където надградих знанията си, получени до момента.

Първият си стаж изкарах през 2016 г. Тогава бях в направление „Мерене ниско напрежение“, дирекция – „Мерене и управление на данните“. Тогава се занимавах със смяна на мрежи. От 2017 г. се занимавам с анализ на отчетите. Основната ми дейност е да следя данните, които постъпват в системата My Avis от терминалите на отчетниците на терен. Проверявам  отговорите, които се съставят и се изпращат на клиентите. Проследявам, когато данните по-съществено се разминават от предишни отчети. Проверявам дали няма грешка. Правя справки за предишни отчетни периоди. Работата не е трудна, но е отговорна и динамична.

По време на стажа се запознах с много колеги, които ми отделиха достатъчно време и търпение, за да ми разяснят същността на работата. С придобиването на нови знания това, което върша, ми става все по-интересно.

След  като стажът ми приключи, фирмата ми предложи да остана на позицията, в която съм в момента и аз приех предизвикателството. Компанията ми предложи да се включа в различни обучения, насочени към усъвършенстване на чуждоезиковите ми умения и дигитални компетентности.  

Плановете ми за бъдещето:

Със сигурност оставам в ЧЕЗ и в България. Не знам какво ме очаква, тъй като съм все още съм в началото на моята кариера, но ще се радвам компанията да ми гласува доверие и да ми предложи нови предизвикателства. Готова съм да се запозная с работата и в други дирекции, докато реша финално къде искам да работя. Надявам се да съм полезна и междувременно да придобия повече квалификация, за да заема по–висока длъжност.

Моят съвет към младите хора:

Да бъдат уверени в избора си, да се стараят да научават нови неща, да не изпускат нито една възможност, която им се предоставя независимо от сферата на работа. Животът е кратък и не трябва да пропускаме нищо.

Останете информирани

Енергия за бъдещето
Generic selectors
Само точни съвпадения
Търсене в заглавия
Търсене в съдържание